Ürünlerimiz etsiz olup Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı üretim tesisilerinde üretilmektedir. Üretim alanlarımız devamlı olarak denetlenmektedir. ISO 9001 ve ISO 22000 onaylı tesislerimizde yapılan çiğ köfteler, gıda güvenliği ön planda tutularak paketlenmekte ve gönderilmektedir.

ÇİĞ KÖFTE GÜVENLİ BİR BESİN Mİ?

Çiğ köfte, içerisindeki bulgurun şişme özelliğinden dolayı bekletilmeden, tazeyken yenmesi gereken bir besindir. 2008 yılı itibariyle ülkemizde etli çiğ köftenin satışı yasaklanmıştır. Çiğ et nedeniyle oluşabilecek çeşitli hastalıklar nedeniyle etsiz çiğ köfte çeşitleri üretilmeye başlanmıştır. Etli çiğ köftenin insan sağlığını kötü yönde etkileyen çeşitli risk faktörleri içerdiği sonucuna varılmıştır. Etli çiğ köftenin satışına izin verilmediği günden itibaren firmalar da etsiz çiğ köfte üretimine yönlenmiş olup, farklı tat ve lezzetlerde bu ürünleri müşteriler ile buluşturmaya başlamıştır.

Etsiz çiğ köfte nin daha çok sevilmesinin ana nedenleri ise; daha sağlıklı olması, daha hijyenik koşullarda büyük titizlikle üretilmesi, hammaddelerin doğal ve katkısız olması, koruyucu madde kullanılmamasıdır. Hijyenik koşullarda ve sağlıklı malzemelerle üretilen etsiz çiğ köftenin ise çeşitli faydaları mevcuttur. Aynı zamanda daha besleyici ve güvenilirdir.

VAKUMLU AMBALAJ NEDİR?

Çiğ köftelerimiz, üretildikten sonra özel bir ambalaj sistemiyle havası alınarak pakenlenmektedir. Vakumlu ambalaj ile çiğ köftenin içine konulduğu peketin havası alındığında bakteri üremesi için yeterli oksijen bulunmamakta, bu nedenle bakteriler üreyememektedir. Çiğ köftelerimiz vakumlu ambalajı açılmadan son tüketim tarihine kadar tazeliğini korumaktadır.