Çiğ köfte için kullanılan lavaşlar diğer lavaşlardan farklı olarak ince şekilde üretilmelidir. Çiğ köftenin lezzetinin anlaşılabilmesi için lavaşın boyutu ve inceliği önemlidir. www.cigkofte.gen.tr de satışta olan lavaşlar el değmeden otomatik makinelerde üretilmektedir.
Çiğ köfte Lavaşı üretimi
Türkiye'nin en kaliteli unundan üretilen lavaşlarımızın üretimi el değmeden, hijyenik üretim tesislerinde yapılmaktadır. Öncelikle Anadolu'nın en kaliteli unundan hamur hazırlanır. Hamur ustalarının maharetiyle uygun kıvama getirilen hamurlar lavaş makinesine gönderilir.
Lavaş makinesinde lavaşlara şekil veren kesicilerden sonra lavaş pişirme işlemine geçilir. Çiğ köfte lavaşı mayasız olur. Maya kullanılmadığı için pişirme tekniği ve süresi çok önemidir.
Çiğ köfte lavaşı üretiminde hamur açma ve pişirme işleminden sonra soğutma aşamasına geçilir. Lavaş paketlemesi yapılmadan önce lavaşın sıcaklığının uygun bir dereceye kadar indirilmesi gerekir. Soğutma işlemi için yürüyen bantlardan yararlanılır. Uygun koşullarda havalandırma ile çiğ köfte lavaşının sıcaklığı paketleme için uygun sıcaklığa düşürülür.
Çiğköfte lavaşı 50 lik adetlerde paketlenir. Soğutma işlemini yürüyen bantlarda tamamlandıktan sonra paketleme işlemine geçilir. Bu aşamada lavaşların kalitesi son kez kontrol edilir. 50 lik adetlerde paketlenen lavaşlar son sevkiyatlar için dinlenmeye alınır.
Çiğ Köfte Lavaşı Özellikleri
Çiğ köfte lavaşının ince olması gerektiğini belirtmiştik. Lavaşlarımızın tanesi ortalama 34 gram ağırlındadır. Lavaşlarımızın pişirilme tekniği doğallığını bozmayacak şekilde, elde üretilmiş kalitesinde yapılır. Anadolu'nun en kaliteli unundan üretilen çiğ köfte lavaşı günlük olarak gönderilmektedir.
Farklı boylarda lavaşlarımızdan bazıları aşağıda listelenmektedir. Hemen sipariş verebilirsiniz (: